Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

Шляхи та методи удосконалення бібліотечного обслуговування


16 березня на базі Шепетівської центральної районної бібліотеки фахівцями Хмельницької обласної універсальної наукової бібліотеки було проведено День обласної бібліотеки «Шляхи та методи удосконалення бібліотечного обслуговування».

Учасниками заходу було більше сорока бібліотечних фахівців Шепетівського району.

Відкрили засідання директор обласної бібліотеки Надія Синиця та директор Шепетівської ЦРБ Людмила Везюк.

З виступу Синиці Н.М. «Адміністративна реформа і бібліотеки: нові виклики – нові орієнтири – нові рішення» учасники дізнались більше про адміністративну реформу та її вплив на бібліотечну діяльність і зробили висновки, що основним завданням реформ є побудова чіткої, логічної системи місцевого самоврядування, здатної забезпечити нормальне та комфортне життя громадам. Бібліотекарі мають не шукати в реорганізації бібліотек негативу, а приймати нові виклики, бути вмотивованими на зміни, модернізацію бібліотек, створення комфортного середовища для жителів громади. Адже рух до позитивного – головна стратегія розвитку.

Фахівці обласної бібліотеки Тетяна Грудецька та Альона Гуменюк ознайомили присутніх з інтернет-ресурсами обласної бібліотеки та умовами їх використання (електронний каталог, електронна довідка, електронна доставка документів); надали відповіді на питання, що стосуються електронної системи моніторингу базової мережі публічних бібліотек. На практичних заняттях під час інтерактивного тренінгу учасники відкрили для себе інноваційні бібліотечні форми роботи з мешканцями громад, які можна використати у своїй діяльності та створили свої власні карти громади потенційних користувачів бібліотеки.

День обласної бібліотеки закінчився підведенням підсумків та узагальненням отриманої інформації, яка в подальшому сприятиме покращенню обслуговування місцевих громад.


Шляхи та методи удосконалення бібліотечного обслуговування». Шляхи та методи удосконалення бібліотечного обслуговування». Шляхи та методи удосконалення бібліотечного обслуговування».
Шляхи та методи удосконалення бібліотечного обслуговування». Шляхи та методи удосконалення бібліотечного обслуговування». Шляхи та методи удосконалення бібліотечного обслуговування».

 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com