Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

Збирач скарбів народних


Сагайдачний Євген Якович

14 квітня у відділі мистецтв проведено мистецьку годину «Збирач скарбів народних» (до 130-річчя від дня народження Євгена Яковича Сагайдачного) для учнів 10-го класу СЗОШ № 22 ім. О. Ольжича.

Запрошеним розповіли про життєвий шлях художника-філософа, педагога, збирача і поціновувача скарбів народного мистецтва Гуцульщини — унікальну особистість серед знаменитих діячів української культури та проаналізували творчий доробок митця, що залишив яскравий слід в українській культурі та мистецтві ХХ сторіччя.

Присутні дізнатися про історію створення Національної академії образотворчого мистецтва і архітектури, Національного центру народної культури «Музею Івана Гончара», про багатьох відомих митців того часу: Г. Нарбута, О. Архипенка, В. Седляра, О. Мурашко, М. Жука, М. Бойчука та багатьох ін., з якими підтримував тісні стосунки Євген Якович Сагайдачний.

В рамках заходу презентовано ілюстративні матеріали з колекцій Національного музею декоративно–прикладного мистецтва України, Національного центру народної культури «Музею Івана Гончара» та ін.


 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com