Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

З нагоди 207-ї річниці від дня народження видатного поета-романтика, драматурга та філософа – Юліуша Словацького.


4 вересня 2016 р. у відділі літератури іноземними мовами відбулася зустріч двох польських спілок – Обласної спілки поляків та Культурно-освітнього центру ім. Юліуша Словацького польської громади в Хмельницькому з нагоди 207-ї річниці від дня народження видатного поета-романтика, драматурга та філософа – Юліуша Словацького.

Вечір відкрила магістр Людмила Дзиндзяловська-Задворна, викладач та перекладач польської мови, яка познайомила присутніх з творчістю цієї видатної постаті та презентувала декілька віршів поета з різних періодів його життя. Шанувальники творчості поета з захопленням декламували улюблені вірші. Особливо вразило присутніх декламування віршів у виконанні місцевого поета-любителя Валерія Кицюка. Всі вірші доповнювало авторське оформлення талановитого молодого композитора, дипломанта численних музичних конкурсів, а також керівника польського аматорського вокального колективу «Розмарин» Віталія Самолюка.

Цікаво продекламувала один з віршів поета член спілки – Ольга Поступайло. Надзвичайно цікаву інформацію про вплив поезії Словацького на творчість Івана Франка надав кандидат історичних наук , доцент, письменник Борис Станіславович Кузіна. Завершилася зустріч виконанням патріотичного польського гімну. Декорація та музика перенесли любителів польської поезії в епоху початку ХІХ ст.




 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com