Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

Сквер літературного читання


У Міжнародний день захисту дітей бібліотекою відкрито роботу літнього читального залу «Сквер літературного читання» у міському сквері імені Тараса Шевченка.

Цей проект підтримується бібліотекою уже третій рік поспіль. Метою проекту є привернення уваги громадськості міста до інноваційних послуг, які надає сьогодні бібліотека, підвищення ролі книги та престижу читання.

До уваги відвідувачів скверу імені Тараса Шевченка бібліотекарі запропонували: презентацію книжково-ілюстративної виставки «Вічна магія книги»; юридичний лікнеп «Знай свої права», за участі представників Хмельницької обласної громадської організації «Подільська правова ліга»; бібліотекарі разом з відвідувачами декламували вірші українських класиків та сучасних поетів, усі бажаючі мали можливість зробити селфі з героєм програми «Королевою-Газетка».

В рамках відкриття літнього читального залу працювала «Творча майстерня», під час якої працівники розповіли про історію іграшки, продемонстрували різні їх види: глиняну, з мушлі, м’язану гачком, скляну, керамічну, тощо. З'ясували, коли з'явилися традиційні народні ляльки, які ляльки були в нашого народу, яке призначення мала кожна лялька. Презентували вироби хмельницької майстрині Ольги Балюк «Лялька-мотанка. Нерозлучники». Провели майстер-клас по виготовленню ляльки-мотанки «Зайчика-нерозлучника». Активні учасники майстер-класу отримали в подарунок виріб «Зайчика-нерозлучника».

Літній читальний зал діятиме протягом літнього періоду щовівторка та щочетверга з 11.00 до 15.00 год. Відвідувачі зможуть ознайомитися з новинками літератури, що надійшли до бібліотеки, погортати свіжу пресу, взяти участь у творчих зустрічах з місцевими письменниками, майстер-класах, вікторинах та інших цікавих заходах, отримати кваліфіковану консультацію бібліотекаря, поспілкуватися і просто змістовно та з користю провести свій вільний час.




 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com