Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

Презентація виставки художньої вишивки


фото фото
фото фото

22 березня 2016 року у відділі мистецтв ХОУНБ імені Миколи Островського відбулася презентація виставки художньої вишивки майстрині народного мистецтва Світлани Миколаївни Ларійчук.

На відкритті були присутні студенти Хмельницької гуманітарно-педагогічної академії та представники творчих кіл міста Хмельницького.

Світлана Миколаївна – художник-майстер по вишивці, член Хмельницької міської народної художньої студії «Рукотвори», яка створена при Хмельницькому обласному осередку Національної спілки майстрів народного мистецтва України. Учасниця багатьох виставок, конкурсів, фестивалів та ярмарків народного мистецтва.

На виставці представлені жіночі та чоловічі сорочки, сукні, костюми. Своїми роботами майстриня прагне дати поштовх для відродження української вишиванки, аби її можна було побачити не тільки в музеях, а й на вулицях. У творчих роботах простежується індивідуальний почерк автора, яка звертається до національних сюжетів та додає своє бачення.

Заслужений працівник культури України, голова Хмельницького обласного осередку Національної спілки майстрів народного мистецтва України, заступник директора Хмельницького обласного науково-методичного центру культури і мистецтва Таїсія Сергіївна Стан розповіла про історичні аспекти, види та техніки вишивання які представлені на виставці – геометрична вишивка хрестом, лічильна гладь, зерновий вивід, мережка ляхівка, двобічна штапівка та ін.

Відкриття виставки супроводжувалося українськими народними піснями у виконанні бандуристки Хмельницького музичного училища ім. В. Заремби, тріо «Маестро» з народного ансамблю музики і пісні "Ретро" (керівник – лауреат міської премії імені Б. Хмельницького Михайло Петрович Люшня). Читав свої вірші Микола Іванович Дорожко – поет-пісняр. Бібліотека радо чекатиме на охочих завітати до цього барвистого й радісного виставкового світу до 1 квітня.


 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com