Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

Навіки молоді – герої Крут


28 січня 2016 року у читальному залі відбулися історико-патріотичні читання «Вони загинули за волю України» до Дня вшанування пам'яті Героїв Крут.

Захід проходив з метою виховання у молоді патріотизму, поваги до історичного минулого українського народу, вшанування пам'яті полеглих за незалежність Батьківщини та у зв'язку з 98-ю річницею героїчної загибелі юнаків у бою під Крутами; популяризації книжкових фондів бібліотеки.

Бій під Крутами – це героїчна, але в той же час і трагічна сторінка в українській історії. Неможливо не захоплюватись мужністю і самопожертвою, проявленими київськими студентами, курсантами та гімназистами 98 років тому. Це був прояв патріотизму і героїзму у найвищому розумінні цих слів. Під Крутами зародився новий тип українця – активного борця за незалежність України.

У заході взяли участь співробітники Хмельницького обласного краєзнавчого музею Сергій Демидко та Ігор Успенський, які підготували презентацію про битву під Крутами для студентської молоді міста. Під час заходу відбувся огляд книжкової виставки “Навіки молоді – герої Крут”.


Вони загинули за волю України

 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com