Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

Бабин Яр: без права на забуття


29 вересня 2016 року в Хмельницькому обласному фонді Хесед Бешт для студентів ХГПА була проведена історична година «Бабин Яр: без права на забуття» (до 75-ї річниці трагедії у Бабиному Яру), а 5 жовтня вона пройшла у читальному залі ХОУНБ для студентів ХКТЕІ.

Мета заходу: ознайомлення молодих користувачів бібліотеки з трагічними подіями, що відбулися в період Другої світової війни, вшанування пам’яті загиблих, виховання у молоді толерантності у міжнаціональних відносинах, популяризація книжкових фондів бібліотеки.

29 вересня 1941 року в окупованому нацистами Києві в Бабиному Яру почалися масові розстріли мирного населення. Лише за два дні 29 та 30 вересня було знищено близько 30 тис. євреїв, усього ж за роки німецької окупації Києва загинуло понад 100 тисяч осіб. Бабин Яр також став могилою українських патріотів, військовополонених, циган та інших громадян. Сучасна незалежна українська держава сумлінно зберігає пам’ять про Другу світову війну в ім’я миру та злагоди на землі.

Про події, які відбулися в Бабиному Яру та на території колишньої Хмельницької області в період Другої світової війни, розповів студентам менеджер з інформації Хмельницького обласного благодійного фонду Хесед Бешт В'ячеслав Нагнибіда.

Під час проведення заходу відбувся перегляд та обговорення документального фільму «Бабин Яр: уроки минулого»; презентація книжкової виставки «Бабин Яp: трагедія, пам’ять, попередження» та пересувної виставки «Голокост та пам’ять» з фондів ХОБФ Хесед Бешт.



 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com