Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

«Посміхнися, брате мій, - світає»


Візьму на руки слово-немовля, єдине щастя строгої любові

17 травня Хмельницькою обласною універсальною науковою бібліотекою імені Миколи Островського та Деражнянською ЦРБ проведено обласні літературні читання «… Візьму на руки слово-немовля, єдине щастя строгої любові», приурочені 60-річчю від дня народження поета, лауреата Національної премії імені Тараса Шевченка Павла Гірника.

З вітальним словом до ювіляра звернулися представники місцевої влади: Пилипчук О. В., заступник голови Деражнянської райдержадміністрації, Подсоха О. О., керуючий справами виконавчого апарату райради, Коширець С. Л. – начальник відділу культури, національностей та релігій райдержадміністрації

Поезію Павла Гірника та власні вірші читали члени районного літературного об’єднання «Палітра» Сунік Г. І., Поворозник Н. В., Дмитришина Н. М. та ін.

Власні вірші, читала та поділилася спогадами про студентські роки однокурсниця поета Ярохно Л. І., вчителька із Старокостянтинова.

Про своє розуміння поезії ювіляра та значення його творчості розповіли: Мельник В. О., головний бібліограф ОУНБ ім. М. Островського, Філатенко П. І., вчитель з Вовковинець, Заржицький В. Г., голова районної організації Національної спілки журналістів України та ін.

Музичне вітання для ювіляра звучало від самодіяльного хору Будинку культури «Журавка». Дует «Божеле» із с. Снітівка у складі Н. Яцкової та Н. Щербакової виконав пісні на слова П. Гірника.


Візьму на руки слово-немовля, єдине щастя строгої любові Візьму на руки слово-немовля, єдине щастя строгої любові Візьму на руки слово-немовля, єдине щастя строгої любові
Візьму на руки слово-немовля, єдине щастя строгої любові Візьму на руки слово-немовля, єдине щастя строгої любові Візьму на руки слово-немовля, єдине щастя строгої любові

 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com