Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

Гендерне насильство: проблеми попередження


Гендерне насильство: проблеми попередження

24 листопада 2016 року у читальному залі бібліотеки відбувся правовий всеобуч «Гендерне насильство: проблеми попередження» (до Міжнародного дня боротьби з насильством проти жінок) в рамках роботи клубу правових знань “Держава. Право. Громадянин”.

Мета заходу – привернути увагу користувачів бібліотеки до проблеми насильства в сім’ї щодо жінок, рівних прав чоловіків та жінок, а також збільшити розуміння та обізнаність про проблему насильства та шляхи її вирішення.

Гендерне насильство: проблеми попередження

У грудні 1999 року Генеральна Асамблея ООН оголосила 25 листопада Міжнародним днем боротьби проти насильства щодо жінок і запропонувала урядам, міжнародним організаціям та неурядовим організаціям провести у цей день заходи, спрямовані на привернення уваги громадськості до цієї проблеми. Насильство щодо жінок вкрай поширене, воно властиве всім країнам і торкається жінок незалежно від раси, достатку, походження. Жінки стикаються з насильством в правовій сфері та в повсякденному житті. Насилля завдає їм невимовних страждань та горе сім'ям. Воно не дозволяє жінкам використовувати всі свої потенційні можливості, обмежує економічне зростання і підриває розвиток всього суспільства.

Гендерне насильство: проблеми попередження

Психолог Хмельницького центру соціальних служб для сім`ї, дітей та молоді Антоніна Віговська та студентська молодь міста обговорювали проблему насильства за гендерною ознакою, її масштаби, а також основні кроки, які слід здійснити для покращення ситуації.

Під час заходу відбувся перегляд та обговорення фільму «Зупинимо домашнє насильство!» та презентація книжкової виставки «Жінка – Насильство - Інформація».


 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com