Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

Безпечне довкілля. Альтернативні джерела енергії


12 квітня 2016 року у читальному залі в рамках Декади популяризації літератури з питань екології відбулася бесіда-діалог «Безпечне довкілля. Альтернативні джерела енергії».

Захід проходив з метою розкрити поняття «альтернативні джерела енергії», проаналізувати сучасний стан дефіциту енергетичної сировини та можливості використання відновлюваних джерел.

Наше суспільство, яке постійно розвивається, потребує нескінченних джерел енергії. Звичайно, адже нафта, вугілля і газ не безмежні за своїм обсягом. Вченими щоразу відкриваються все нові і нові енергетичні ресурси, що відрізняються своєю екологічністю та економічністю. При цьому виникає інтерес до альтернативних та поновлюваних джерел енергії.

Під час зустрічі обговорювались болючі проблеми енергозбереження та енергоефективності. Артур Кокаревич, заступник голови громадської організації “Хмельницький молодіжний клуб розвитку”, координатор проекту “ЕСКОМ” у Хмельницькому розповів про перші кроки втілення енергозбереження у місті. Запрошені старшокласники ЗОШ № 14 були ознайомлені з «Планом дій зі сталого енергетичного розвитку міста Хмельницького на 2016-2025 роки», а саме: розробленням загальної стратегії зі скорочення споживання енергії, збільшенням кількості відновлюваних джерел енергії в місті; підвищенням рівня поінформованості громадськості через поширення інформації про застосування заходів з енергозбереження.


Альтернативні джерела енергії Альтернативні джерела енергії Альтернативні джерела енергії

 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com