Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

про права людини Docudays UA


26 січня 2016 року у бібліотеці відбувся перегляд та обговорення документальної кінострічки режисера Матвєя Трошинкіна «Пощо, маловірна?!» в рамках проекту Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA.

У сюжеті фільму змальовується життя 13-літнього хлопчика хворого на синдром Дауна, який є сином сільського священика, виховання та допомога у нездоланних труднощах якого лягла на плечі рідних. Хлопчику хочеться подивитися на світ з дзвіниці батьківської церкви. Але він не може подолати страху перед незвіданим, тож йому допомагає мати. Для кого це сходження стане подвигом? І що таке «подвиг» – кара чи благословення? На ці та інші запитання після перегляду кінострічки дали відповідь студенти Хмельницького медичного коледжу, які також поділилися своїми враженнями щодо проблеми лікування, виховання та відношення оточуючих до людей з порушенням розумового розвитку, та забезпечення реалізації і захисту їх прав.

Під час обговорення студентами було заповнено анкети, в яких порушувалися питання людської гідності та ставлення до людей з обмеженими особливостями. Подані відповіді надали змогу підсумувати та дійти висновку, що даний фільм спонукає молодь замислитися над тим, чи правильно вони розставляють пріоритети у своєму житті.


про права людини Docudays UA

 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com