Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

Docudays UA


Docudays UA

18 серпня відбулося чергове засідання кіноклубу медіа-просвіти з прав людини Docudays UA під час якого було переглянуто фільм режисера Світлани Ліщинської «Євромайдан SOS. Право на гідність».

Сама назва, уже говорить про сюжет фільму. Євромайдан SOS – ініціатива, яка під час Революції Гідності об’єднала людей, готових з ризиком для себе захищати права, свободу та життя учасників протесту, це тисячі волонтерів у всіх регіонах України і за її межами, сотні тисяч читачів сторінок у соціальних мережах, кожен з яких робив свій внесок у ініціативу, долучався та допомагав у тій сфері, де міг найбільше бути корисним.

Саме тому темою для обговорення цього разу стали питання захисту та дотримання прав людини, свобода мирних зібрань, а також дії українців, які втілюють і реалізують благодійні проекти та волонтерські правозахисні ініціативи. Розібратися у даній темі глядачам допомогли правозахисники ХОГО «Подільська правова ліга» та спеціаліст Головного територіального управління юстиції Хмельницької області.

Під час дискусії зайшла мова і про підвищення правової освіти учнівської та студентської молоді. Юрист Площинська Анастасія поділилася досвідом юридичної допомоги учасникам АТО, та наголосила на важливість перегляду даного фільму учнями шкіл та студентами вузів міста.


 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com