Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

Вітаємо на Фукушімі


Вітаємо на Фукушімі

25 та 26 квітня відбулося чергове засідання кіноклубу медіа-просвіти з прав людини Docudays UA приурочене 30-й річниці Чорнобильської трагедії.

Під час зустрічі студентами Хмельницького економічного коледжу та учнями Хмельницької гімназії № 2 було переглянуто документальний фільм бельгійського документаліста Алена де Альо «Вітаємо на Фукушімі».

У сюжеті фільму змальовано будні кількох родин із невеликого Японського містечка Мінамісоми, що знаходиться в 20 кілометрах від аварійної АЕС «Фукушіма-1». Тема переглянутого фільму є надто актуальною для України, котра тридцять років бореться із наслідками Чорнобильської катастрофи, маючи при цьому досвід, який нагромаджений гіркою ціною втрачених життів і здоров’я.

Після перегляду фільму студентська та учнівська молодь міста розповідали, що знають про радіоактивне забруднення, ділилися думками та шукали відповіді на запитання: Яку територію охопила трагедія? Які наслідки спричиненні, та яким чином вони вирішувалися? А також співставляли трагічні події Японського містечка 2011 року та українського міста Прип’ять 1986 року, адже багато схожого, але багато й відмінностей: у пріоритетах та можливостях влади, у рівні технологічного розвитку, у психології людей.

Підсумком перегляду стало обговоренння: що можуть зробити вони самі для чистоти навколишнього середовища; з чого треба почати свої дії та як організувати роботу, щоб зберегти надбання природи у нашому регіоні?


 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com