Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

День Європейських мов


У відділі літератури іноземними мовами відбулася година спілкування «Мова - джерело національної культури», яка була присвячена 15-ій річниці Дня Європейських мов. Він відзначається 26 вересня для підтримки розвитку мов їх розмаїття, популяризації мультилінгвізму та розвитку викладання мов у світі.

Мета цього заходу: ознайомити присутніх з розмаїттям європейських мов, спонукати до вивчення іноземних мов оскільки це шлях до взаєморозуміння між народами та державами.

У заході взяли участь курсанти та студенти Національної академії Державної прикордонної служби України, учні загальноосвітньої школи №14, навчально-виховного комплексу №10, спеціалізованої загальноосвітньої школи №6, ліцею №17.

Присутні ознайомилися з цікавою інформацією про історію європейських мов та історію виникнення цього свята. Дізнались багато фактів про французьку мову, як мову поезії, пісень, кохання, кіномистецтва.

До уваги запрошених директор центру анімаційних мистецтв Оксана Мергут представила пісочну анімацію «Подорож по Парижу». На зустрічі звучала музика французьких композиторів, лунали пісні французькою мовою, декламувались вірші про Париж.

Відбулася презентація книжкової виставки «Мова – джерело національної культури».




 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com