Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

Робота бібліотек в умовах реформування


Робота бібліотек в умовах реформування

14 грудня відбувся День керівника для директорів центральних районних, міських бібліотек та бібліотек ОТГ (об’єднаних територіальних громад) на тему: «Робота бібліотек в умовах реформування».

Відкрила День керівника директор обласної універсальної наукової бібліотеки - Надія Синиця, яка виступила з доповіддю «Роль і завдання методичних центрів центральних бібліотек області в децентралізації». До роботи приєдналися директор Хмельницької обласної бібліотеки для дітей імені Тараса Григоровича Шевченка - Валентина Черноус та заступник директора обласної бібліотеки для юнацтва – Віра Тарчевська.

Під час робочої зустрічі розглядались питання, що стосуються основних стратегій напрямку розвитку бібліотек області в умовах адміністративного реформування, яке відбувається сьогодні. Значну увагу було приділено питанню електронного моніторингу базової мережі публічних бібліотек.

Заступник директора ОУНБ Валентина Маковська ознайомила присутніх з особливостями подачі державної статистичної звітності за 2016 рік.

Також спеціалісти обласної наукової бібліотеки надали методичні та практичні поради щодо: моніторингу актуалізації даних про бібліотеки області, внесення змін до адресної частини ECMAP; обміну, організації та порядку розповсюдження документів що надходять за державними програмами в публічні бібліотеки області, в тому числі і в бібліотеки ОТГ; проведення соціологічних досліджень.

Завершився День керівника підведенням підсумків діяльності бібліотек у 2016 році та визначенням основних напрямків роботи на 2017 рік.


 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com