Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

Козацькому роду - нема переводу


У відділі мистецтв відбувся запис історико-краєзнавчої телепрограми «Козацькому роду - нема переводу» обласної телерадіокомпанії «Поділля-Центр» на тему «Дмитро Яворницький - дослідник українського козацтва».

Автор та ведучий телепрограми – Валерій Кундельський, член Національної спілки журналістів України, розповів про часи великих наукових звершень і досягнень в українській історичній науці, особливо у різних галузях вивчення історії України кінця XIX - початку XX ст. та розкрив багатогранну та всебічну діяльність Дмитра Яворницького, визначного українського історика, археолога, етнографа, фольклориста і письменника.

Наукова творчість Дмитра Івановича Яворницького продовжувалась значний проміжок часу. Він був видатним дослідником історії запорозького козацтва і культурно-громадським діячем України. Великий патріот України віддано працював на збереження національного потенціалу і сам був знаковою постаттю цього потенціалу.

Дмитро Іванович Яворницький - засновник нового напрямку в українській історіографії, пов’язаного з новим підходом у методиці залучення та використання історичних джерел. Вперше у дослідженнях з історії України ним широко залучались та аналізувались, поряд з письмовими джерелами, інші типи.

Підсумовуючи, Валерій Кундельський зазначив, що не лише до Яворницького, але й після нього таких комплексних праць з історії України ніхто не виконував.

Для інформаційного забезпечення запису підготовлена одноіменна книжково-ілюстративна виставка.


 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com