Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

Свято в`язання


Свято в`язання Свято в`язання

11 червня в рамках роботи літнього читального залу в міському сквері імені Тараса Шевченка відбулося Свято в’язання, приурочене до Всесвітнього дня в’язання на публіці.

Всесвітній день в'язання на публіці (англ. World Wide Knit in Public Day) – це неформальне міжнародне свято, що відзначається щорічно в другу суботу червня. Його засновницею стала парижанка Даніель Лендес, яка в 2005 році вирішила розвіяти нудьгу та організувала в Парижі акцію в’язання в публічному місці. З тих пір запеклі в’язальниці з різних країн збираються в цей день для того, щоб похвалитися своєю майстерністю та просто цікаво провести час.

Свято в`язання Свято в`язання

Як стверджують історики, в’язання виникло більше чотирьох тисяч років тому в Єгипті. Як це не дивно, але в середньовіччі цим видом ремесла займалися переважно чоловіки. Правда зараз в’язання є найулюбленішим жіночим хобі. Як правило, ним займаються наодинці, повністю занурюючись в процес, але в цей день майстрині в’язання мають змогу показати свої навики публіці та поділитися досвідом з однодумцями.

Традиції свята дуже прості. В цей день в різних містах світу, в тому числі і України, любителі в’язання збираються в якомусь затишному місті на свіжому повітрі, щоб разом зайнятися своєю улюбленою справою. Фактично одним днем заходи не обмежуються, бо попереду ще цілий тиждень в’язання на публіці. В цей час майстрині мають змогу навести контакти, навчитися нових секретів ремесла та зв’язати багато цінних речей для гардеробу своїх близьких. Родзинкою таких днів є майстер-класи для новачків, які проводять досвідчені в’язальниці. Таким чином, це прекрасне хобі зацікавлює все нових і нових прихильників.

В рамках заходу усі бажаючі мали можливість відвідати майстер-класи по в’язанню, самостійно долучитися до мистецтва в’язання, ознайомитися з готовими роботами користувачів бібліотеки, переглянути фотовиставку робіт, освоїти нові техніки в’язання за допомогою сучасної літератури, яка представлена на книжковій виставці «В’язання на спицях та крючком».

Майстрині Тетяна Кедись, Валентина Дощук та Олена Попик, учасниці секційних занять з рукоділля, охоче ділилися своїми навиками в’язання, надавали консультації з різних технік виконання робіт та презентували свої вироби.

Свято в`язання Свято в`язання Свято в`язання

 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com