Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

Постать князя Володимира через призму історії та релігії


9 липня у відділі краєзнавства відбувся науковий круглий стіл «Постать князя Володимира через призму історії та релігії», приурочений 1000-літтю пам’яті князя Київського Володимира Великого.

Вела науковий круглий стіл заступник директора внутрішньобібліотечної роботи Баворовська О.О.

У роботі наукового круглого столу взяли участь: науковці, краєзнавці, представники духовенства, освітяни, фахівці бібліотеки. У своїх виступах висвітлили роль Володимира Великого в історії України (Блажевич Ю. І., кандидат історичних наук), розкрили його духовний подвиг в контексті історії Поділля (Дацюк О.А., кандидат богослов’я), становлення засад християнської сім’ї і вітчизняної школи за правління князя Володимира (Причишин С.М., кандидат богослов’я). Роль української ікони в українському універсумі розкрив Ільїнський В.М., доцент гуманітарно-педагогічної академії. Викладач історії та права колегіуму ім. В. Козубняка Щербіна С. П. вела мову про формування основ християнської моралі в процесі духовного виховання молоді.

Під час наукового круглого столу здійснено відео перегляд документального фільму про державотворчу місію Володимира Святославича та презентацію книжкової виставки «Могутній державотворець та реформатор Київської Русі».


 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com