Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

Війна, увіковічена у мистецтві


Війна, увіковічена у мистецтві

У відділі мистецтв діє книжково-ілюстративна виставка «Війна, увіковічена у мистецтві», присвячена 70-річчю закінчення Другої світової війни та перемоги над нацизмом.

2 вересня 2015 року світ відзначив 70-річчя закінчення Другої світової війни та перемоги над нацизмом.

Війна, увіковічена у мистецтві

Друга світова війна стала тяжким випробуванням для нашого народу. Діячі української культури всі сили присвячували боротьбі з ворогом. У творчості переважала героїко-патріотична тематика, виступали з концертами і виставами перед бійцями військових частин на фронті і в тилу. Українські кінематографісти в час війни працювали над створенням хронікально-документальних та художніх фільмів.

У відділі мистецтв презентовано книжково-ілюстративну виставку «Війна, увіковічена у мистецтві». В експозиції представлені документи та публікації з фондів відділу. Музичні твори розповідають про події Другої світової війни, відтворюють у репродукціях широку панораму подій та спогади безпосередніх учасників війни, кінематографічний внесок України у досягнення перемоги.

Представлена виставка – це вдячний привід, щоб віддати належну шану не тільки воїнам, що піднялись на бій з фашизмом, а й усім тим, хто зробив свій внесок у перемогу, працюючи в тилу.


 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com