Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

Поінформована громада - демократична країна




17 березня у Хмельницькій обласній універсальній науковій бібліотеці імені Миколи Островського відбулася прес-конференція для засобів масової інформації регіону, на якій було представлено новий проект з розвитку електронного урядування «Поінформована громада - демократична країна».

Проект реалізується: Хмельницькою обласною універсальною науковою бібліотекою імені Миколи Островського в партнерстві з обласним відділенням Всеукраїнської громадської організації «Українська бібліотечна асоціація» за підтримки обласної ради, управління культури, національностей та релігій обласної державної адміністрації.

Мета проекту - широко поінформувати мешканців області про наявні інструменти та ресурси е-урядування, якими можна скористатись в публічних бібліотеках; налагодити співпрацю з бібліотеками, громадами, місцевою владою задля прозорості її роботи; навчити представників громади ефективно орієнтуватись в ресурсах е-урядування; популяризувати інформаційні ресурси сучасно оснащених бібліотек та активізувати активних членів громади до прозорого вирішення важливих для громади питань.

У прес-конференції взяли участь: голова обласної ради - Іван Гончар; начальник управління культури, національностей та релігій облдержадміністрації – Ірина Миколаївна; директор обласної універсальної наукової бібліотеки імені Миколи Островського – Надія Синиця; голова громадської організації «Хмельницький молодіжний клуб розвитку» - Степан Кушнір; фахівці бібліотек різних відомств, громадські активісти та представники засобів масової інформації.

Очікуваними результатами впровадження проекту буде зростання поінформованість мешканців області щодо е-врядування, е-демократії, е-послуг що в свою чергу сприятиме більш активній позиції громадськості у діалозі з владою. Зросте кількість громадян, що зможуть використовувати е-послуги в повсякденному житті. Бібліотеки області стануть центрами доступу громадян до електронного урядування та електронних послуг.


 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com