Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

Як відзначають День народження в різних країнах світу


«Як відзначають День народження в різних країнах світу» - під такою назвою 19 квітня у читальному залі відбулось чергове засідання клубу «Разом» (для тимчасово переміщених осіб із сходу України).

День народження – улюблене свято усіх дітей, незалежно від їхньої національності та місця проживання. Діти, присутні на заході, мали змогу дізнатися про традиції святкування дня народження в різних країнах з розповіді Анастасії Чеглакової, координатора клубу.

До 20 століття дні народження в Україні практично не відзначалися. Замість них відзначалися іменини. Сьогодні в нашій країні день народження - свято, з подарунками та сюрпризами. А ось в Японії день народження взагалі не прийнято відзначати, а вітають тільки батьків за те, що вони народили дитину. Подарунки вручають тільки тим, кому виповнюється 60, 70, 79, 88, 99 років. Ви б також не отримали особливої радості від святкування дня народження у В'єтнамі - там його відзначають всі в один день - в день нового року. В Англії іменинників підкидають і кидають на підлогу, а в Іспанії дають щигля. В Італії також, як і у нас, «натягують» вуха, а бразильці відтягують іменинникові мочку вуха. Досить оригінальні канадці - вони змащують малюкам-іменинникам кінчик носа маргарином або маслом, нібито для того, щоб невдачі зісковзували з його носа, а після цього легенько вдаряють його в груди на один раз більше, ніж йому виповнилося років.

Ось такий він, день народження — Свято дитинства! Звичайно, це далеко не всі традиції. У кожній країні є свої цікаві, унікальні звичаї, але всі вони зводяться до одного - зробити свято веселим і незабутнім! В кінці заходу діти поласували смачним тортом.


 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com