Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

Виховання міжкультурної толерантності: об`єднуємо зусилля


Виховання міжкультурної толерантності: об`єднуємо зусилля

12 листопада 2015 року у читальному залі до Міжнародного дня толерантності відбувся інтерактивний захід у формі «живої бібліотеки» «Виховання міжкультурної толерантності: об`єднуємо зусилля».

Захід проходив з метою: залучення молоді до спільного обговорення проблеми толерантності у світі; виховання толерантного ставлення один до одного; популяризації книжкових фондів бібліотеки відповідної тематики.

Виховання міжкультурної толерантності: об`єднуємо зусилля

Усі люди є різними за походженням, віросповіданням, кольором шкіри та національністю, проте всіх об'єднує право людини на гідне людське життя. Саме проведення заходу у формі «живої бібліотеки» руйнує бар'єри та стереотипне уявлення, долає нерозуміння та упереджене ставлення, а отже, формує толерантне відношення до різноманіття та слугує інструментом протидії ксенофобії та расизму. Під час заходу відбувся діалог між представниками національних меншин, внутрішньо переміщених осіб та студентством міста, в ході якого обговорювалися питання толерантного ставлення до різних етнокультурних середовищ. У якості «живих книг» були запрошені: Алла Собчук – керівник громадської організації «Руський центр»; Людмила Шварцман – менеджер із зв’язків з громадськістю благодійного фонду Хесед Бешт; В’ячеслав Нагнибіда – менеджер з інформації благодійного фонду Хесед Бешт; Анастасія Чеглакова – переселенка з м. Луганськ.

Під час заходу відбулися презентація книжкової виставки «Ми різні – ми рівні» та показ документальних фільмів відповідної тематики.

Виховання міжкультурної толерантності: об`єднуємо зусилля Виховання міжкультурної толерантності: об`єднуємо зусилля Виховання міжкультурної толерантності: об`єднуємо зусилля Виховання міжкультурної толерантності: об`єднуємо зусилля

 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com