Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

Саморобки з сірників


«Саморобки з сірників» під такою назвою у відділі мистецтв пройшов майстер-клас, який провів майстер-початківець, член Спілки молодих інвалідів Олег Івасюк. Після розповіді Олега про матеріали, інструменти та етапи роботи присутні навчалися робити один з основних елементів сірникового моделювання без клею – «куб».

Моделювання із сірників стало сьогодні дуже популярним заняттям і все більше людей присвячують йому свій вільний час. Сірники – це, мабуть, найдоступніший і найпростіший матеріал для саморобок. Сірники збираються так, щоб готовий виріб був цупким і здатний витримати порівняно велику вагу попри те, що між ними немає жодної речовини, яка б їх склеювала. Сірники тримають один одного за рахунок сили тертя, а голівки сірників створюють «замочки», завдяки яким готовий виріб не розпадається.

В основі способу лежить будівництво невеликих кубиків. Ці кубики виступають в ролі «цегли» практично для будь-якої саморобки. Оригінальним є застосування сірників з голівками різних кольорів. Вони використовуються як декоративний елемент будиночків та інших будівель, за допомогою них можна «намалювати» віконця, край схилу дахів, кутові стики будівель та інше.

Створення саморобок із сірників цілком можна вважати видом мистецтва. Адже з них виходять істинно унікальні предмети, що дивують надзвичайною складністю і, водночас, простотою.


 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com