Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

Воскрес, щоб з вами жити


В бібліотеці проведено годину поезії «Воскрес, щоб з вами жити», приурочену до 80-річчя від дня народження українського поета Василя Симоненка.

Василь Симоненко – поет, перекладач. Народився на Полтавщині. Закінчив Київський національний університет ім. Т. Г. Шевченка. Належав до «шістдесятників». Працював у газетах, друкуючи в них, крім статей, свої поезії та переклади. Перша книга віршів «Тиша і грім» побачила світ у 1962 році. Це єдина книга митця, яка вийшла за його життя. Інші збірки – «Земля тяжіння»(1964), «Поезії»(1966), «Лебеді материнства»(1981), «Народ мій завжди буде»(1990) і найповніше видання «У твоєму імені живу»(1994) – були надруковані після його передчасної смерті.

Помер і похований у Черкасах.

У 1995 р., на клопотання вісімнадцяти шевченківських лауреатів України, письменникові була присвоєна Державна премія ім. Тараса Шевченка (посмертно).

У заході взяли участь: Володимир Олійник, літературознавець, поет, голова міської літературної спілки "Поділля", учнівська молодь технологічного багатопрофільного ліцею та користувачі бібліотеки.

Під час заходу присутні: ознайомились з життєвим і творчим шляхом геніального українського поета-шестидесятника, перекладача; прослухали Володимира Олійника, який читав свої поезії, присвячені В. Симоненку та декламували його поезію; переглянули документальний фільм спогадів про поета.

По завершенню заходу здійснено презентацію книжкової виставки "Я для тебе горів, український народе…".


 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com