Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

Психологічні особливості Інтернет - залежної людини


22 квітня 2015 року в рамках декади популяризації літератури з питань психології у читальному залі гуманітарного профілю відбулась дискусія на тему: “Психологічні особливості Інтернет - залежної людини”.

Метою дискусії було ознайомлення молоді зі шкідливими наслідками комп'ютерних ігор; аналіз феномену комп’ютерної залежності, її впливу на підлітків та шляхи подолання.

Надмірна захопленість Інтернетом змушує багатьох людей проводити все більше часу в Мережі. Найбільшою проблемою стала доступність комп’ютерних ігор для молоді, що негативно впливає на стан їх фізичного, інтелектуального та духовного розвитку, стимулює виховання агресії, сприяє зростанню злочинності. Сьогодні ми є свідками неконтрольованого поширення комп’ютерних ігор не тільки з елементами жорстокості, але й пропагандою культу насильства.

Психологи сперечаються: чи йде мова про появу ще одного виду залежності? Проблема комп’ютерної залежності визнана серйозною загрозою психічному і фізичному здоров’ю населення, і викликає серйозне занепокоєння як в Україні так і в світі.

Про формування елементів специфічної “культури мережі”, про різницю реального спілкування від віртуального, про загрозу залежності від Інтернету дискутувала з молоддю директор Державного закладу “Хмельницький обласний центр соціально - психологічної допомоги” Алла Андрейчак.

Під час заходу відбулась презентація книжкової виставки «Психологія здоров’я».


 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com