Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

Хмельницький та його міста-побратими


У відділі літератури іноземними мовами відбулося засідання клубу «Єдність» на тему «Хмельницький та його міста-побратими», приурочене до Всесвітнього дня поріднених міст.

Мета заходу - залучити користувачів бібліотеки до полікультурного простору, формувати постійну потребу у вивченні іноземних мов.

У заході взяли участь курсанти НАДПСУ, студенти ХНУ, медколеджу, учнівська молодь ліцею № 17, гімназії № 1, НВК № 4, СЗОШ № 8.

Під час засідання клубу відбулася презентація 14 міст-побратимів, з якими місто Хмельницький поріднилося за останні два десятиріччя. У 1987 році Хмельницький отримав першого свого «побратима» - місто Модесто (США). Наступними містами-побратимами стали: Сілістра (Болгарія), Бор (Сербія), Бєльці (Молдова), Крамфорс (Швеція), Шицяджуань (Китай), Акваскальєнтес (Мексика), Шяуляй (Литва), Манісес (Іспанія), Чеханов (Польща), Кармель (Ізраїль), Іваново і Тверь (Росія), Старобільськ (Луганська обл.).

Учасники клубу представляли міста в національних костюмах, розповідали про країни, їх звичаї та традиції, виконували пісні на мовах країн, які вони представляли та декламували вірші у супроводі гітари.

Закінчився захід віршем-закликом:

Усі ми різні, бо ми – народ.

Усі ми різні, шукай, знаходь.

Хай буде мир на всій землі,

Країни різні, а ми – одні!


 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com