Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

Герої другого фронту


Фото

23 вересня 2015 року в читальному залі бібліотеки пройшла година патріотизму «Герої другого фронту», приурочена до Дня партизанської слави.

Вже з перших днів німецької окупації український народ почав жорстоку боротьбу за визволення країни. Свідомий збройний опір окупантам чинили громадяни України, які об’єднувались в партизанські загони і з’єднання, групи опору і підпільні організації. Мирне населення бойкотувало накази окупаційної влади, ухилялось від роботи, зривало відновлення підприємств тощо. Підпільно-партизанський рух у роки Другої світової війни, без сумніву, був важливим чинником перемоги над ворогом. Він став виявом високого патріотизму, героїзму та жертовності сотень тисяч наших батьків і дідів.

Фото Фото

Невід’ємною складовою цього руху була діяльність Проскурівської окружної підпільно-партизанської організації, учасники якої з дня у день протягом всього періоду нацистської окупації самовідданою боротьбою нищили тили, матеріальні та людські ресурси ворога.

Кожен з нас поділяє думку, втілену в словах: «Ніхто не забутий, ніщо не забуте, ніхто на попіл не згорів». День партизанської слави відзначається як данина всенародної поваги до тих, хто в суворий воєнний час боровся з нацистами в глибокому тилу ворога, не шкодуючи крові і самого життя

Про організаторів підпілля в місті Проскурові та області, їх діяльність йшлося у виступі директора музею Проскурівського підпілля Віти Баранюк перед студентами Хмельницького кооперативного торговельно–економічного інституту.

Під час виступу присутні ознайомились з книжковою виставкою «Не меркне слава партизанська”.


 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com