Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

Замки і фортеці з-понад Кучманського шляху


13 жовтня у читальній залі гуманітарного профілю в рамках заходів з відзначення Дня захисника України відбулася презентація книги Володимира Захар’єва і Сергія Шпаковського «Замки і фортеці з-понад Кучманського шляху».

Вела презентацію О.О. Баворовська, заступник директора з внутрішньоїбібліотечної роботи.

Вона ознайомила присутніх - вчителів історії, краєзнавців, музейних працівників - з біографією та науковими дослідженнями авторів, висвітлила основний зміст видання.

В. Захар’єв та С. Шпаковський розповіли про ідею зародження книги, роботу над архівними документами, картами та візуальне обстеження земляних фортифікаційних споруд сучасної Хмельниччини.

В ході обговорення виступили: О. Григоренко, М. Кабачинський, доктори історичних наук, Ю. Блажевич, Б. Кузіна, кандидати історичних наук, які подякували авторам за актуальність теми, адже історія фортифікації і поповнилася ще 25 новими, практично маловідомими земляними спорудами, висловили сподівання про подальші наукові дослідження на царині фортифікації Поділля.

Вчителі міста подякували авторам за книгу, яка, на їхню думку, допоможе їм та учням у вивченні маловідомої сторінки доби середньовіччя, а саме земляних захисних споруд на теренах Поділля.

Фото Фото Фото

 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com