Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

Дзвін золотих імен українського зарубіжжя


10 лютого у відділі абонементу відбувся День інформації «Дзвін золотих імен українського зарубіжжя». Читачі ознайомилися з розвитком української літератури за кордоном, яка стала відома широкому загалу в роки незалежності України. В ході проведення заходу велась розмова про літературу, яка розвивалась і розвивається за межами України на багатьох континентах, де долею обставин опинилися українці-емігранти: в Канаді, США, Австралії, країнах Західної Європи. Читачі одержали інформацію про літературні угрупування українських митців за кордоном, ознайомилися з їх творчістю, яка широко відома як на Україні, так і за її межами.

Відвідувачі бібліотеки переглянули книжкову виставку «Золоті імена українського зарубіжжя», де були представлені антології: «Поети Нью-Йорської групи», «Празька поетична школа», «Поети витісненого покоління», трьохтомник поезії української діаспори «Листок з вирію»; на виставці чимало творів відомих письменників-емігрантів: Олександра Олеся, Богдана Лепкого, Юрія Липи, Юрія Клена, Івана Багряного, Василя Барки, Яра Славутича, Олени Теліги. Останнім часом до численних рядів українського зарубіжжя невпинно додаються свіжі імена: Ольги Базалії, Івана Кирилюка, Лариси Мурович, Лесі Ярмак та ін.

Більш детальніше ознайомитись з творчістю письменників українського зарубіжжя допоможуть книги Віталія Петровича Мацька «Білий цвіт на калині» та «Золотонить-2», які є своєрідною eнциклопедією культурного, мистецького, літературного життя


 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com