Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

Емальєр Іван Юрков


Фото

Відділом мистецтв презентовано мистецький альбом-каталог – «Емальєр Іван Юрков».

Видання знайомить читацьку аудиторію з життєвим і творчим шляхом хмельницького художника, відомого далеко за межами України, члена Національної спілки художників України Івана Михайловича Юркова.

Альбом видрукований у приватній друкарні Анатолія Мельника за підтримки генерального директора ПАТ «Хмельницькобленерго» Олександра Шпака.

Під час презентації присутні мали змогу поспілкуватися із автором альбому Миколою Шафінським, який розповів про роботу над виданням, структуру книги, проблеми, з якими стикалися під час підготовки , дізналися про цікаві деталі життя та творчості майстра (Івана Юркова), ознайомилися з книжковою виставкою літератури з даної тематики та представленими роботами майстра.

Вітальні слова прозвучали на адресу митця від його колег по мистецькому цеху: Автанділа Гігаурі, Володимира Карвасарного, Неллі Павлової, Олександра Франка, Галини Бучківської та присутніх. Музичний настрій створювала викладач відділу "Оркестрові струнно-смичкові інструменти” хмельницького музичного училища імені В. Заремби Гут Оксана.

Фонди бібліотек області поповняться альбомами подарованими майстром.

Іван Юрков виріс у невеличкому селі на Буковині. Художник є одним з небагатьох емальєрів в Україні, йому вдалося осучаснити цей найдревніший вид мистецтва вкрапленнями каменю, металу, кераміки.

Твори митця зберігаються в Державному музеї народного та прикладного мистецтва в Києві, у Хмельницьких обласних – художньому та краєзнавчому музеях, музеї історії міста Хмельницького, в Народному Домі «Просвіта», у Фондах Міністерства культури України, меріях міст-побратимів Хмельницького, в приватних колекціях в Англії, Франції, Португалії, Чехії, Німеччині, Польщі, США, Росії, Україні.

http://ok.ru/video/64451102124882-1

Відеоматеріал від муніципальної ТРК «Місто» про презентацію альбому-каталогу робіт одного з небагатьох та єдиного на Поділлі емальєра Івана Юркова.

Фото Фото Фото

 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com