Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

«Медобори» 9 том


17 березня у читальному залі гуманітарного профілю відбулась презентація 9-го тому альманаху «Медобори» Хмельницького обласного осередку Всеукраїнської творчої спілки «Конгрес літераторів України».

До видання увійшли нові патріотичні твори подільських поетів, прозаїків, казкарів – як досвідчених майстрів, так і тих, хто робить перші кроки у літературі, а також актуальний доробок відомих публіцистів краю.

На презентацію завітали члени обласного осередку Всеукраїнської творчої спілки «Конгрес літераторів України», письменники інших літературних об’єднань Хмельниччини та Вінниччини, бібліотекарі загальноосвітніх закладів міста.

З черговим випуском альманаху «Медобори» літераторів привітала заступник начальника управління культури, національностей та релігій Хмельницької облдержадміністрації – Валентина Володимирівна Граділь.

Тематика книги тісно пов’язана з поточним моментом в історії рідної держави. Це – перша спроба на Хмельниччині об’єднати враження та роздуми творчих особистостей щодо Революції Гідності, подій на сході України, анексії Криму та всього, що кардинально змінило традиційне життя українців.

Окрім «конгресменів» у збірці представили свою творчість окремі члени Хмельницької міської літературної спілки «Поділля», Дунаєвецького літературно-мистецького об’єднання «Сонях», Полонської літературно-мистецької вітальні «Полонь», Хмільницького літературно-мистецького клубу «Золота троянда» і ситуаційної літгільдії «Вільні художники». Географічно книга поєднує майстрів художнього слова Хмельниччини, Вінниччини, Житомирщини, Одещини та Німеччини, де мешкають колишні подоляни.

Цільове призначення літературно-художнього видання буде цікавим для шанувальників художнього слова та вивчення літературного процесу на Хмельниччині.


 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com