Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

У рідній мові - цілий світ


В читальному залі відбулося літературно-мистецьке свято «У рідній мові — цілий світ», присвячене Міжнародному дню рідної мови.

Захід проходив з метою підтримки мовного і культурного різноманіття, виховання любові до рідної мови, художнього слова, формування поваги до культури та мови інших народів.

В ході заходу присутніх було ознайомлено з історією та традиціями українського народу та народів, що проживають на теренах області; піснями та віршами мовами національних меншин.

У заході взяли участь: Марія Гавриш — кандидат філологічних наук, доцент кафедри української філології ХНУ, Алла Собчук — голова Хмельницької обласної громадської організації «Руський центр», В'ячеслав Юлле — менеджер Хмельницького благодійного фонду Хесед Бешт, Людмила Дзіндзяловська — викладач польської мови Національної академії Державної прикордонної служби імені Богдана Хмельницького; студентський молодіжний театр «Глорія» ХНУ (керівник — старший викладач кафедри філології Таїсія Коваль).

Під час заходу звучали національні поетичні, музичні та драматичні твори та відбулася презентація книжкової виставки «Мови різні — душа одна».

Захід пройшов на високому патріотичному рівні.



 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com