Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

Пилип Орлик в українській історії


У відділі краєзнавства відбувся запис історико-краєзнавчої телепрограми «Козацькому роду - нема переводу» обласної телерадіокомпанії «Поділля-Центр» на тему «Пилип Орлик в українській історії».

Автор та ведучий Валерій Кундельський, член Національної спілки журналістів України, полковник українського козацтва. В запису прийняв участь Сергій Скоробогатий — отаман Хмельницького окремого козацького куреня ім.І.Нечая.

Ведучий розповів про Пилипа Орлика як одного з найвидатніших українських гетьманів, визначного державного і культурного діяча козацької доби, палкого поборника Незалежності України, гідного спадкоємця Богдана Хмельницького та Івана Мазепи. Висвітлив його особисті чесноти, поетичний талант, подвижницьку діяльність в еміграції.

Автор телепрограми зверну увагу на величезну дипломатичну роботу, яку вів і сам гетьман, і через старшину, і з допомогою сина Григорія; на писемну спадщину, серед якої – універсали й маніфести, листи і щоденникові записи, вірші та поеми.

«Але найбільшою заслугою гетьмана стало вироблення та ухвалення в 1710 році першої української Конституції», - акцентував Валерій Кундельський.

Для інформаційного забезпечення запису підготовлена одноіменна книжково-ілюстративна виставка.


 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com