Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту


Фото

Бібліотека отримала перемогу у спільному конкурсі Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA та Програми Bibliomist «Кіноклуб Docudays UA в бібліотеці».

Проект направлено на сприяння активізації діалогу про права людини в українському суспільстві шляхом надання бібліотекам медіа-інструментів та методології для підвищення рівня поінформованості громадян України в галузі прав людини.

Початковим етапом реалізації проекту став тренінг для модераторів кіноклубів Docudays UA 4-5 листопада 2015 р. в м. Київ. Модератор нашого кіноклубу Грицишина О.О. ознайомилася з особливостями створення та роботи кіноклубу, як підготувати кінопоказ та пройшла практичні заняття з методики проведення дискусій.

Перемога в даному конкурсі надала змогу: відкрити на базі обласної наукової бібліотеки кіноклуб документального кіно, долучитися до мережі постійно діючих кіноклубів медіа-просвіти з прав людини Docudays UA та у своїй повсякденній практиці використовувати колекцію документальних фільмів Міжнародного кінофестивалю Docudays UA для показу в молодіжних та дорослих аудиторіях. Перегляд кінофільмів буде супроводжуватися правопросвітницькими заходами: дискусіями та обговореннями, зустрічами з експертами та правозахисниками.

Зараз ми готуємо бібліотечний простір та фахівців для того, щоб проводити зустрічі клубу якнайкраще. Всіх бажаючих запрошуємо до участі в заходах, що супроводжують показ відеофільмів, зустрічі з цікавими особистостями – громадськими діячами, правозахисниками, журналістами, активістами громадських організацій тощо.

Початок роботи кіноклубу буде анонсовано окремо.

Інформація про життєдіяльність клубу буде висвітлюватися на веб-сторінці бібліотеки http://ounb.km.ua/.


 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com