Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

Календар знаменних і пам'ятних дат Хмельниччини 2015


Вийшов у світ черговий випуск довідково-інформаційного видання "Календар знаменних і пам'ятних дат Хмельниччини 2015", підготовлений творчим колективом обласної універсальної наукової бібліотеки імені Миколи Островського.

Цьогорічне видання надає матеріали про особливі події з історії нашого краю – це 865 років з часу першої літописної згадки про Болохівську землю, 770 років з часу першої писемної згадки про Бакоту, яка була центром Подністровського Пониззя у 12-13 ст., 475 років з часу документальної згадки про Головчинецький Свято-Преображенський монастир – один з найстаріших на Правобережній Україні, який діє і сьогодні; 220-ту річницю заснування Подільської єпархії та 150-річчя з часу заснування Подільського єпархіаль-ного історико-статистичного комітету, який стояв біля витоків подільського краєзнавства, важливим напрацюванням якого і сьогодні користуються науковці, дослідники, краєзнавці.

Подаються матеріали про історичні процеси, громадсько-політичне життя області, видатних подолян, які прославляли і прославляють Поділля.Багато ювілеїв будуть відзначати установи, населені пункти Хмельниччини.

Календар складається з двох розділів: хронологічного переліку основних дат 2015 року та 33-х авторських текстових довідок і списків літератури, складених у логічній послідовності. Довідки розкривають найзначніші пам'ятні дати, події, ювілеї історичних осіб, письменників, краєзнавців.

Взагалі у «Календар знаменних і пам’ятних дат Хмельниччини на 2015 рік» внесено інформацію про майже 400 історичних знаменних і пам’ятних дат, якими пишається Хмельниччина.

У кінці видання міститься покажчик персоналій та список авторів, які брали участь у написанні історичних та біографічних довідок.

Видання адресоване науковцям, освітянам, працівникам культури і мистецтва, громадським активістам, краєзнавцям, студентам, всім, хто цікавиться минувшиною і сьогоденням рідного краю.


 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com