Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

Історична правда та розвінчання міфів російської історіографії


18 листопада 2015 року у читальному залі відбувся науковий круглий стіл «Історична правда та розвінчання міфів російської історіографії».

Захід проходив з метою всебічної підтримки та розвитку української ідентичності, роз’яснення історичної правди та досліджень з питань державотворення України.

Учасниками круглого столу були науковці, викладачі історії шкіл міста та студентська молодь. В ході проведення обговорювалися питання щодо спростування історичних стереотипів в трактуванні російськими вченими подій та осіб української історії з точки зору здобутків сучасної української історіографії та шляхи виховання патріотизму у молоді в сучасній Україні.

Історичні події, що відбуваються в Україні останнім часом – революція гідності, боротьба за територіальну цілісність і незалежність нашої держави, за право жити в демократичному та правовому суспільстві підняли на поверхню глобальні проблеми історії, частина з яких пов’язана з недостатнім рівнем національної свідомості українців та з викривленим трактуванням російської історіографії окремих історичних фактів нашої державності. Проведення наукового круглого столу було спрямоване на розвінчання деяких міфів української історії в російському трактуванні.


 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com