Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

«Духовні та обрядові пісні у кожну родину»,

укладач Петро Володимирович Батюкевич.


14 січня у відділі краєзнавства відбулася презентація літературно-художнього видання «Духовні та обрядові пісні у кожну родину», укладачем якої є Батюкевич Петро Володимирович – голова Смотрицької ветеранської організації Дунаєвецького району, майстер української вишивки, який більше 10-років збирав обрядові та релігійні пісні які увійшли до презентованої збірки.

У презентації взяли участь ті, хто долучився до видання цієї прекрасної книги – начальник обласного управління у справах інвалідів, громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи та кадрово-правової роботи Іван Гловацький; голова обласного товариства інвалідів Анатолій Савчук; представник від обласної ради організації ветеранів України Ада Гордова; працівник громадської приймальні народного депутата України О. Гереги Тетяна Ільїва; голова Дунаєвецької ради ветеранів Петро Скоробогач; голова Смотрицької селищної ради Людмила Пелих.

Приїхали і земляки Петра Володимировича. Під час заходу у виконанні церковного хору смт. Смотрич звучали духовні пісні, які увійшли у збірку.

Народна пісня йде до людей від далеких і невідомих прадідів та прабабусь. Це не просто пісні, це магічні формули-обереги, у пісні розкривається душа людини, її мрії, бажання і сподівання. Укладач поділився своїми мріями – зібрати та записати обрядові пісні смотрицького весілля та видати слідуючу книгу.

Під час заходу було презентовано книжкову виставку «Даруй літа щасливії нашій славній Україні» та представлено виставку вишивок із особистої колекції Петра Батюкевича.

На презентацію прийшли ветерани війни і праці, люди з особливими потребами, учасники клубу «Разом» - переселенці із зони АТО, бібліотекарі шкіл міста. Учасників презентації пригощали пирогами, виготовленими майстринями Смотрича.


 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com