Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

Перша українська дейзі-бібліотека


Перша українська дейзі-бібліотека

3 листопада 2015 року в рамках реалізації міжнародного шведсько-українського проекту «Сучасні інформаційні системи для українських користувачів з вадами зору» у читальному залі гуманітарного профілю відбувся науково-практичний семінар зі створення Першої української дейзі-бібліотеки для користувачів з глибокими ураженнями органів зору.

Мета міжнародного проекту – презентація інноваційних технологій, спрямованих на адаптацію літератури для незрячих учнів і студентів, що дозволить компенсувати брак рельєфно-крапкових книг для інвалідів зору, забезпечить їх доступ до друкованої інформації шляхом використання альтернативного формату.

Модераторами семінару виступили: викладачі «Svefi Academy» (Швеція) Олексій Усов, Матті Яткола; Оксана Потимко, кандидат історичних наук, начальник Ресурсного центру освітніх інформаційних технологій для осіб з особливими потребами»; Галина Ліщинська, вчитель початкових класів Великолюбінської ЗОШ Городоцького району Львівської області.

Під час семінару слухачам були представлені унікальні напрацювання в ділянці інклюзивної освіти, виготовлення мультиплікаційних і художніх фільмів для сліпих глядачів, технічні засоби, моделі творчої інтеграції, проведені тифлотренінги і майстер-класи, а також передане спеціальне програмне забезпечення.

Перша українська дейзі-бібліотека Перша українська дейзі-бібліотека

У науково-практичному семінарі взяли участь: представники обласної громадської організації УТОС, бібліотечні фахівці обласних та центральної міської системи, освітянських бібліотек, студентська молодь Хмельницького національного університету та інституту соціальних технологій Університету «Україна».

Перша українська дейзі-бібліотека Перша українська дейзі-бібліотека Перша українська дейзі-бібліотека

 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com