Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

Позбав Чорнобильського лиха народи всі і грішних нас…»


Уже давно віддзвеніли чорнобильські дзвони, але ми не маємо права забувати героїзму пожежників, експлуатаційного персоналу Чорнобильської атомної електростанції, військовослужбовців, будівельників, учених, медиків, усіх, хто брав участь у ліквідації аварії. Ця трагедія забрала життя багатьох людей, завдала шкоди здоров’ю мільйонів українців. Її наслідки ще відчуватимуть на собі майбутні покоління. Вона вважається найжахливішою техногенною катастрофою в історії людства.

Понад 14 тисяч громадян Хмельниччини приймали участь і постраждали внаслідок ліквідації аварії на Чорнобильській атомній електростанції.

Напередодні дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській атомній електростанції в краєзнавчому відділі відбулась дискусія «… Позбав Чорнобильського лиха народи всі і грішних нас…», яка відбулась в рамках зустрічі з ліквідатором аварії на Чорнобильській АЕС, письменником Віталієм Мацько і учнями старших класів ліцею № 17.

Під час дискусії обговорювались причини аварії, її ліквідація і наслідки. Була переглянута документальна стрічка «Чорнобиль. Прип’ять: до і після аварії: 1986-2015 рр.»; презентовано книжково-документальну виставку «….Позбав Чорнобильського лиха народи всі і грішних нас…».

Потерпілі - це не лише люди, які безпосередньо зазнали горя, але й ми з вами. Бо Чорнобиль, більшою чи меншою мірою, торкнувся кожного з нас. Адже якби не аварія, то не було б настільки скалічених доль і стільки хвороб. А якби не люди, які пожертвували собою, щоб ліквідувати наслідки аварії, то не було б і всіх нас. Ми повинні пам’ятати і шанувати героїв, завдяки яким сьогодні живемо.


 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com