Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

«Успішний дачник – здорова громада».



У відділі виробничої літератури з 2015 року започатковано цикл лекцій для учасників агрошколи «Успішний дачник – здорова громада».

Мета заходів – об’єднання людей, інтереси яких лежать в сфері застосування органічного, природного землеробства.

Ці заходи спрямовані на ознайомлення із сучасними досягненнями в галузі ведення присадибного садівництва та городництва; обмін успіхами та власним посадковим матеріалом з метою покращення інформаційної обізнаності садівників та городників.

Так, 11 та 18 січня 2015 року відбулися засідання агрошколи за темами "Календар сучасного дачника - 2015" та "Перші поради для найперших висівань насіння". Лектор Світлана Макаренко, керівник клубу «Крокус», який об’єднує городників та садівників Деражнянщини, поділилася досвідом вирощування городніх культур, ознайомила з новими сортами, особливостями дії біопрепаратів, сповідуючи принцип «Здорова земля – здорова рослина, здоровий землероб та його родина».

25 січня 2015 року відбулася зустріч з садівником-аматором Ремізовським С. О., який ознайомив учасників з особливостями зимової обрізки дерев та провів майстер-клас з декоративного оформлення присадибної ділянки.

1 лютого 2015 року відбулося засідання агрошколи за участю керівника селянсько-фермерського господарства «Машталер О.А.» з питань вирощування плодових, ягідних та декоративних культур, на якому учасники ознайомилися з каталогом саджанців плодово-ягідних культур, квітучих та декоративних рослин.

Наступні зустрічі відбулися 8 та 15 лютого 2015 року, на яких присутні ознайомилися з новими перспективними сортами плодово-ягідних культур та рідкісними рослинами (сакура, рододендрон, голубіка канадська, журавлина та інші).

22 лютого 2015 року відбулося засідання агрошколи на тему "Вирощування весняної розсади овочів та квітів", на якому лектор-аматор Білоус Іванна з с. Прислуч Полонського району презентувала відеофільм про родові помістя та колекцію «Насіння родини Білоус» http://bilous.in.ua/

1 березня 2015 року відбулася лекція «Виноградні плантації у подільському селі» за участю Гурного Валентина з Старого Поріччя, що на Городоччині, який вирощує майже 100 сортів винограду, 42 сорти смородини та 25 сортів агрусу.

Усі секційні заняття супроводжувалися розширеними книжковими виставками та бібліографічними оглядами літератури за тематикою лекцій, відеофільмами та слайд-шоу, виставками продукції та насіння, майстер-класами з питань садівництва та городництва. За матеріалами занять створюється фотогалерея та колекція відеофільмів агрошколи «Успішний дачник – здорова громада». Інформація про заходи була відображена на сайті бібліотеки.

З оголошеннями про наступні заняття агрошколи можна ознайомитися на сайті клубу органічного землеробства «Успішний дачник» http://oz.ounbkm.16mb.com/

Запрошуємо до участі в заняттях агрошколи усіх бажаючих!


 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com