Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

Хмельниччина рідна, ти в світі єдина, велична моя Батьківщина!


WikiDay

Шановні учасники конкурсу «WikiDay»!

Бібліотекою підготовлено інформаційний стенд «Хмельниччина рідна, ти в світі єдина, велична моя Батьківщина!», на якому представлені краєзнавчі документи, що висвітлюють історичний шлях краю, його природу, екологічні проблеми, питання економіки, науки, освіти, культури.

Запрошуємо ознайомитись з матеріалами, які стануть для вас помічником при створенні статті у новому контенті української «Вікіпедії».

Для зручності користування, документи розміщені за тематичними розділами.

«Історія Поділля: від витоків до сьогодення» – в межах розділу представлена література, яка в хронологічному порядку висвітлює історичний перебіг подій на Хмельниччині, починаючи з археології і закінчуючи сьогоденням. До розділу увійшли збірники, або окремі видання про важливі історичні події, та визначних особистостей, які жили, діяли або перебували на Поділлі.

Література про походження, розселення, культурно-побутові взаємозв’язки народів, які жили колись і проживають тепер на території області, їх обряди, звичаї, традиції, побут, а також матеріали і звіти етнографічних експедицій подаються в розділі «Народознавство».

Інформацію про окремі населені пункти – міста, села та селища нашої області ви знайдете у розділі «Історія населених пунктів», що розкриває усі аспекти життєдіяльності кожного окремого куточка нашої малої Батьківщини.

Матеріали про організацію державної влади і управління на території області, роботу місцевих рад народних депутатів, представників органів державної влади, соціальний захист населення представлені у розділі «Документи місцевої влади».

У розділі «Природа, екологія і туризм» зібрано літературу про природу області, її фізико-географічну характеристику: відомості про ландшафт, рельєф, гідроресурси, корисні копалини, клімат, рослинний і тваринний світ, а також екологічний стан області та туристичні маршрути по наймальовничіших куточках Хмельниччини.

Документи, які розкривають питання розвитку економіки і економічних зв’язків з іншими регіонами України, підприємництва, кращий досвід роботи подані у розділі «Народне господарство». Також до розділу увійшла література з різних галузей промисловості і сільського господарства.

Якщо вас цікавить література про наукове, освітнє та культурне життя області, її історія і сьогодення – наукові дослідження, конференції, сучасний стан освіти, культури та мистецтва, такі матеріали представлені у розділі «Наука, освіта і культура».

«Літературне життя» – в розділі міститься інформація про літературне життя області, діяльність місцевих письменницьких організацій, літературних об’єднань, а також окремі видання про місцевих літераторів і їх твори.


 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com