Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

Україна–мати кличе нас повстати


фото

У відділі краєзнавства відбулась презентація історико-краєзнавчого видання "Україна–мати кличе нас повстати", до якого увійшли краєзнавчі дослідження, нариси, публіцистичні та художні твори про УПА, написані в наш час.

На презентації директор бібліотеки Надія Миколаївна Синиця привітала присутніх з новим державним святом – Днем захисника України, який буде відзначатися щорічно - 14 жовтня у день Покрови Пресвятої Богородиці. Таке рішення прийняте з метою «вшанування мужності та героїзму захисників незалежності і територіальної цілісності України, військових традицій і звитяг Українського народу, сприяння дальшому зміцненню патріотичного духу у суспільстві та на підтримку ініціативи громадськості», та з виходом нового патріотично-краєзнавчого видання.

фото

Редактор-упорядник і одна з авторів збірки – письменниця, краєзнавець, просвітянин – Любов Андріївна Сердунич, автори збірки, які приїхали з різних регіонів України: Надія Бойко, Любов Джурик, Галина Шваничик – з Львівщини, Марія Гуменюк, Олександра Кара, Іван Кушнір – з Тернопільщини, Ульяна Квасниця – з Вінничини, Марічка Жигурт, Євген Процюк, Лідія Ярохно – з різних куточків Хмельниччини читали свої твори патріотичного спрямування.


фото

Присутні на презентації письменники, краєзнавці, журналісти Хмельниччини, члени обласного осередку Всеукраїнського товариства «Просвіта» ім. Т. Г. Шевченка, ветерани УПА та учнівська молодь привітали авторів збірки.

Видання стане у нагоді шанувальникам історії, учителям і школярам, студентам і працівникам культури, журналістам та дослідникам і усім, хто цікавиться історією України.


 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com