Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

Перша світова війна: проблеми історії


У бібліотеці відбувся круглий стіл за темою “Перша світова війна: проблеми історії”, присвячений 100-річчю від початку Першої світової війни.

Глибокий вплив на долю людства справили війни та революції, якими характеризувалося ХХ століття. Його початок був ознаменований Першою світовою війною, яка була однією з найкровопролитнішим в історії людства. Війна стала важким випробуванням і для українського народу. Через територію України проходила лінія фронту, яка розділяла не тільки ворожі армії, але й український народ на дві частини.

Головною метою круглого столу було: пошук нових підходів до вивчення історії Першої світової війни у ретроспективі до сьогодення та популяризація фондів бібліотеки.

У засіданні круглого столу взяли участь науковці, краєзнавці, вчителі історії шкіл міста. В ході обговорення відбулася дискусія за темами: Чинники розв'язання Першої світової війни; Наш край у Першій світовій війні: бій під Городком; Легіон Українських Січових Стрільців - меч австро-угорської імперії та патріоти України; Повсякденне життя населення у період Першої світової війни тощо.

Під час заходу здійснено: відеопрезентацію “Загальний огляд Першої світової війни 1914-1918 рр. Ретроспектива та сьогодення” та огляд книжкової виставки “Пролог ХХ століття”.

фото

 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com