Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

Родина Сіцінських в історії Поділля


Хмельницька МЦБС Хмельницька МЦБС Хмельницька МЦБС

До 155-річчя з дня народження відомого історика, археолога і культурно-громадського діяча Поділля Юхима Сіцінського та 120-річчя з дня народження його сина мистецтвознавця і архітектора Володимира Січинського у селі Мазники Деражнянського району відбулись наукові краєзнавчі читання «Родина Сіцінських в історії Поділля».

У роботі наукових краєзнавчих читань взяли участь науковці, краєзнавці, бібліотечні працівники, жителі села Мазники. Відкрив наукові краєзнавчі читання голова Мазниківської сільської ради Володимир Багрій. Під час засідання було обговорено такі теми:

  • «Книги та архівні матеріали родини Сіцінських на Поділлі» (Надія Синиця, директор Хмельницької обласної універсальної наукової бібліотеки ім. М. Островського);
  • «Стан сіцінькознавства сьогодні: проблеми і перспективи» (Анатолій Трембіцький, кандидат історичних наук, завідувач Хмельницького відділення Центру дослідження історії Поділля і Південно-Східної Волині інституту України НАН України);
  • «Душа подільської історіографії» (Олександр Кохановський, директор Деражнянського районного історичного музею);
  • «Визначні уродженці села Мазники Деражнянського району» ( Юлія Стецюк, директор Деражнянської ЦБС) та інші.

Спогадами про родину Сіцінських поділилися жителі села Мазники – Петро Когут і Віра Гуменчук. Присутні ознайомилися з книжковою виставкою «Родина Сіцінських в історії і культурі Поділля» (Хмельницької обласної універсальної наукової бібліотеки ім. М. Островського і Деражнянської центральної районної бібліотеки).

Учасники наукових краєзнавчих читань взяли участь у покладанні квітів до пам’ятного знаку (який встановлений на місці будинку, де народився і виріс Юхим Сіцінський) також ознайомилися з експозиціями музею Сіцінських у селі Мазники.


 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com