Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

18-20 червня 2014 року відбувся триденний семінар директорів ЦБС, ЦРБ, ЦМБ (літній клуб бібліотечних менеджерів) на тему: «Менеджмент якості у бібліотеці».

фото

18 червня семінар розпочав свою роботу на базі Хмельницької МЦБС. Відкрила семінар директор Хмельницької обласної універсальної наукової бібліотеки імені Миколи Островського, заслужений працівник культури України Синиця Н.М., яка ознайомила присутніх з програмою роботи семінару, окреслила коло професійних питань запропонованих для розгляду на семінарі та представила присутнім новопризначених директорів Дунаєвецької ЦРБ та Хмельницької МЦБС.

У роботі семінару взяли участь: заступник Хмельницького міського голови Давиденко Г.М., начальник відділу з питань культури мистецтв та навчальних закладів Цимбалюк С.Д, голова обласної організації профспілки працівників культури Луценко М.О., начальник управління культури і туризму Хмельницької міської ради Тарчевський А. С.

фото

Директор Хмельницької МЦБС Козицька Т.С. ознайомила колег з одним із найперспективніших напрямків роботи бібліотек міста – інформатизації.

У другій половині дня учасники семінару здійснили робочий візит до бібліотеки-філії № 2, де ознайомились із досвідом роботи та взяли участь у майстер-класі «Handmade – нова бібліотечна послуга».

фото

Наступного дня учасників семінару гостинно зустрічала Хмельницька ЦРБ (смт. Чорний Острів) на чолі із заступником голови Хмельницької районної державної адміністрації Лукашуком Б. О., керуючою справами виконавчого апарату райради Коменди Л.М., начальником Хмельницького районного відділу культури Гадзирою З.Ф. та директором Хмельницької центральної районної бібліотеки Філіпенко З.В.

З роботою бібліотек району учасники семінару ознайомились за допомогою мультимедійної презентації «Бібліотеки в житті місцевої громади. Нові послуги».




фото

Учасники семінару з зацікавленістю та увагою слухали доповідь головного спеціаліста управління культури, національностей та релігій обласної державної адміністрації Чабан К.А., яка у своюєму виступі розповіла про основні напрями роботи публічних бібліотек Хмельницької області в реалізації державної політики.

В рамках обласної школи відбулась інтерактивна конференція з Чернівецькою обласною універсальною науковою бібліотекою ім. М. Івасюка, під час якої завідуюча відділом інформаційних технологій та електронних ресурсів Добровольська Г.В., ознайомила із проектом «Простягни руку допомоги» по обслуговуванню людей з особливими потребами.

Не менш насиченою була подальша програма семінару. У другій половині дня на майданчику біля бібліотеки було проведено ярмарок творчих ідей «Розвиток бібліотечних ініціатив та розширенні інформаційного простору для розвитку громад», в рамках якого учасники представляли експозиції інноваційних бібліотечних послуг «Бібліотечні інновації для громади: створюємо майбутнє разом». Учасники ярмарку не тільки представляли свою друковану продукцію пов’язану з використанням нових інформаційних технологій та наданням послуг громаді, а й презентували мультимедійні презентації проектів та діяльності бібліотек. Перемогу у ярмарку отримали:

фото

Хмельницька ЦРБ, представивши проект «Інтернет на шару», мета якого – за допомогою безкоштовного доступу до Інтернету привабити в бібліотеку користувачів до спілкування через «Skype», на форумах з товаришами з інших областей та навіть країн; пошуку інформації в різних пошукових системах; обмінюватись звуковою і мультимедійною інформацією.

Хмельницька ЦМБ – проект «Biblio-кроки добрих справ» мав на меті підвищення поінформованості громади м. Хмельницького щодо інноваційних бібліотечних послуг шляхом візуального представлення різноманітних ініціатив та напрямків роботи бібліотек Хмельницької міської ЦБС

фото

Віньковецька ЦРБ презентувати громаді інтерактивний проект «Сinema club». Мета якого – урізноманітнення форм і методів популяризації книги, читання та за допомогою продукції бібліотечної відеостудії «Сinema club».

Старокостянтинівська ЦРБ з проектом «Відкрий для себе сучасну бібліотеку», мала за мету залучити користувачів у бібліотеки за допомогою відео майстер-класів по опануванню різноманітних технологій виробництва сучасних іграшок: ляльок-мотанок, Тилд та ін..

Вже традиційним стало під час проведення літньої школи керівника використовувати різноманітні інноваційні форми та методи роботи. Так, під час семінару вдруге пройшла акція «Фотосушка», метою якої стало представлення кращого креативного фото колективу під девізом «Нестандартні, творчі, креативні – бібліотекарів активні!».



фото фото фото


Заключним етапом у семінару директорів стала творча лабораторія «Менеджмент соціокультурної діяльності бібліотек», учасники якої взяли участь у літературно-мистецькому святі «Я голос Ваш…» до 125-річчя від дня народження Анни Ахматової.

Підводячи підсумки семінару, директори бібліотек підкреслили його практичну значущість, відмітили найцікавіші ідеї, представлені учасниками на ярмарку.

фото
 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com