Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

У осені на крилах сплять дощі


19 листопада відбулася зустріч художниці із студентами ВПУ №25, на якій присутні познайомилися із творами мисткині. В процесі творчого діалогу Неллі Миколаївна поділилася секретами авторської техніки виконання графічних робіт та також учні дізналися про філософський зміст живописних творів.

Художник-графік Неллі Павлова
Художник-графік Неллі Павлова

Неллі Миколаївна Павлова народилась 1952 р. в Узбекистані. Закінчила Рязанське художнє училище; за фахом — художник-модельєр. Понад 30 років проживає в місті Хмельницькому. З 1994 року веде активну виставкову діяльність: персональні виставки в Хмельницькому, Кам’янці-Подільському, Києві, Одесі, місті Чеханові (Польща). З 2003 року — член Національної спілки художників України. Працює в живописі й графіці.

Синій птах
Синій птах

Яблоки падають
Яблоки падають

Живописним творам Неллі Павлової притаманне поєднання міфологічних, фольклорних мотивів і сучасних пластичних виразних засобів. Картини мають своє неповторне обличчя, свою мову, свої кольори, з якими художниця експериментує, спираючись на народне мистецтво та творчість Малевича. Завжди дивує шанувальників нетрадиційним, своїм баченням простих речей, запрошує глядача до розмови, споглядання, філософських роздумів. Живопис вважає своїм головним заняттям.


Замковий костьол (Меджибіж)
Замковий костьол (Меджибіж)

Келії монахів (Київо-Печерська лавра)
Келії монахів (Київо-Печерська лавра)

У 2000-му році взявши участь в акції обласного художнього музею «Місто минаючого тисячоліття», Неллі Павлова звернула увагу на ошатні старовинні будиночки, що на початку ХХ ст. формували обличчя міста, а нині загубилися серед безлічі новітніх споруд. Створила серію графічних робіт присвячених найцікавішим пам’яткам архітектури Хмельниччини, Кам’янця-Подільського, Самчиків, Антонін… В поле зору художниці потрапляють також історичні будівлі Києва та інших міст України. Графічна серія «Історія у камені» стала візитівкою Хмельниччини.


Альбом `Ветер времени`
Альбом "Ветер времени"

Тісно співпрацює із Марією Лисайчук, подільською поетесою. Спільно видали літературно-мистецьке видання “Ветер времени”, в якому поезія хмельничанки Марії Лисайчук переплітається з графікою Неллі Павлової.

В доробку мисткині близько 50 персональних виставок: міжнародних, всеукраїнських, обласних. Завдяки своїй майстерності й творчості художниця домагається неабияких успіхів


Фото Фото Фото
Фото Фото Фото

 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com