Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

Народний рух України за перебудову


Фото

11 вересня відбувся історичний урок «Народний Рух України – національне надбання українства», приурочений 25-й річниці створення громадсько-політичної організації «Народний Рух України за перебудову».

Народний Рух України є однією з перших партій в новітній українській історії. Розпочавши своє життя 1989 року, як громадсько-політичний рух, що об'єднував різні демократичні угрупування, він став рушійною силою, котра повела українців до здобуття незалежності. Саме створення та розвиток української самостійної держави, відродження української нації, захист національних інтересів були і залишаються головними завданнями Народного Руху України.

До видатних діячів Народного руху належали: В. Чорновіл, І. Драч, М. Горинь, Л. Лук’яненко, Ю.Костенко, які внесли значний вклад у здобуття незалежності України.

Основними пріоритетами рухівців, як і двадцять років тому, залишається утвердження української державності, відстоювання національних цінностей – української мови, культури, історії, громадянських прав та забезпечення розвитку української нації. І саме такі питання громадської позиції були висвітлені під час історичного уроку для учнівської молоді ЗОСШ № 8. В рамках заходу продемонстровано документальний фільм «Двадцять кроків до мрії», здійснено огляд матеріалів книжкової виставки «Народний Рух України – прояв національного самовизначення», на якій були представлені матеріали про історію становлення громадсько-політичної організації, діяльність її засновників та активістів.


 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com