Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

«Сучасний бібліотекар-2» - переможці


Вітаємо переможців другого етапу Всеукраїнського конкурсу «Сучасний бібліотекар-2» !

Наші колеги Берлоус Юлія, Шмаль Тетяна (обласна універсальна наукова бібліотека імені Миколи Островського), Рогульська Вікторія (обласна бібліотека для дітей ім.Т.Г.Шевченка), Жук Марина (Віньковецька ЦРБ), Кульчицька Галина (Кам’янець-Подільська ЦБС) пройшли у третій, фінальний раунд Всеукраїнського конкурсу «Сучасний бібліотекар-2» та увійшли у 30 найкращих сучасних бібліотекарів на Україні.

На початку 2014 року програма «Бібліоміст» оголосила Всеукраїнський конкурс на участь у інноваційному проекті «Сучасний бібліотекар-2». Мета проекту - підготувати лідерів бібліотечної справи, дати їм необхідні навички для того, щоб їх бібліотеки завжди залишалися місцем передових технологій.

Проект «Сучасний бібліотекар 2» реалізовувся на всій території України. За результатами відбору та залежно від зацікавленості бібліотекарів, для участі в програмі «Сучасний бібліотекар 2» були відібрані претенденти із 16 областей України.

В кожній області було сформовано по одній групі учасників, і тільки в Хмельницькій, Харківській та Кіровоградській областях працювали по 2 групи бібліотекарів (20-24 чол.).

В нашій області учасниками проекту були працівники обласних бібліотек: універсальної наукової бібліотеки імені Миколи Островського, бібліотеки для дітей ім.Т.Г.Шевченка, бібліотеки для юнацтва, бібліотекарі із Хмельницької та Кам’янець-Подільської міських ЦБС та Хмельницького, Деражнянського, Городоцького, Віньковецького районів.

Конкурс складається з трьох раундів, з яких перших два пройшли на базі обласної наукової бібліотеки. 23 бібліотекарі протягом лютого-червня проходили посилену програму вивчення та використання інформаційних технологій у бібліотечній діяльності під керівництвом досвідченого тренера – Квасюк Любові, регіонального представника з питань моніторингу та оцінки програми "Бібліоміст». Допомагали у проведенні тренінгів переможці першого проекту «Сучасний бібліотекар» від Хмельниччини – Тамара Козицька (директор Хмельницької міської ЦБС), Іванна Білик (завідуюча методичним відділом Ярмолинецької ЦРБ) та Тетяна Венгрова (завідуюча бібліотекою-філією №11 Хмельницької міської ЦБС).

Наполеглива праця, поглиблене освоєння різноманітних програм: цифрова історія, блоги, ресурс Infogram та MapBox , мова HTML, мова CSS, робота зі звуком та з відео, скрінкастінг, робота з графічними програмами GIMP, Inscape, моніторінг та оцінка, комп’ютерні мережі, навчання дорослих груп та відмінне виконання домашніх завдань принесли чудові результати. Переможці візьмуть участь у двотижневому фінальному раунді занять які пройдуть у м.Києві.

фото

 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com