Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

Живи, Україно, прекрасна і вільна


фото фото

Шановні користувачі !

Запрошуємо вас ознайомитися з матеріалами книжково-ілюстративної виставки “Живи, Україно, прекрасна і вільна”, присвяченої Дню Державного Прапора та 23-й річниці Незалежності України, яка представлена у читальному залі гуманітарного профілю. До вашої уваги найкращі видання з фондів бібліотеки.

Виставка складається з чотирьох розділів.

У першому розділі “Україна незалежна: поступ крізь віки” представлена література, яка знайомить користувачів з нашою багатовіковою історією, її найбільш яскравими сторінками.


фото

Другий розділ “Держави славна назва — Україна” переносить нас з кінця ХХ століття до наших днів. Політична система і громадянське суспільство, їх трансформація, відродження української національної ідеї на сучасному етапі, державотворчий потенціал України, становлення демократичного суспільства, місце України в сучасному геополітичному просторі — про все це можна дізнатися, працюючи з літературою другого розділу.

фото фото

В окремому підрозділі “До Конституції — з повагою, до влади — з надією” представлені матеріали, які знайомлять з порівняльним аналізом статей діючої Конституції України та змін до неї. Ще один підрозділ виставки “Схід і Захід разом” знайомить з літературою, яка розповідає про різні куточки нашої прекрасної Батьківщини, аналізує подієві уроки майдану та подвиги українських військовослужбовців у зоні АТО.

23 серпня, напередодні Дня Незалежності, відзначається День Державного Прапора України. З історією цього символу об'єднання людей знайомить література третього розділу “Відроджена святиня — знамено України”.


фото

У розділі “Хмельниччино, мій чудовий, оновлений краю” представлені документи і матеріали, які висвітлюють шляхи розбудови краю в суспільно-політичній, економічній і культурно-мистецькій площині. Серед документів: програми розвитку Хмельницької області, матеріали наукових конференцій, дослідження та інші матеріали.


 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com