Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

У читальному залі гуманітарного профілю відбувся історичний урок “Велика і свята, моя ти рідна Україна!”, приурочений до Дня Соборності та Свободи України.

Захід проходив з метою формування у користувачів патріотизму та почуттів національної гідності, усвідомлення значення Акту Злуки Української Народної Республіки і Західно-Української Народної Республіки; популяризації книжкових фондів бібліотеки.

95 років тому був проголошений Акт Злуки УНР та ЗУНР, вперше було реалізоване гасло “Схід і Захід разом”, яке з часом виявилося таким актуальним. Так, спираючись на заповітні мрії і широке волевиявлення обох частин українства, враховуючи об'єктивні історичні, політичні, духовні аспекти цього тривалого болісного процесу, постала єдина соборна Українська держава.

Про ці доленості події в історії нашої держави та Подільської землі розповіли: Сергій Єсюнін - кандидат історичних наук, науковий співробітник обласного краєзнавчого музею та Сергій Скоробогатий - отаман Хмельницького окремого козацького куреня імені Івана Нечая.

Під час заходу відбулися показ документальних фільмів “День Соборності і Свободи України”, “Акт Злуки 22 січня 1919” та презентація книжкової виставки “Велика і свята, моя ти рідна Україна”.


фото фото фото

 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com